tirsdag 18. februar 2014

UFO

I går da jeg ryddet syhjørnet mitt, fant jeg mange ting jeg ikke husket å ha. Blant annet fant jeg blokkene jeg sydde på Dear Jane kurs for to år siden. (Jeg tror i allfall det er to år siden) jeg ble aldri fascinert . Teppet er flott, men for meg er det for tidkrevende og " pirkete". Søm på strek er definitivt ikke noe for meg, og det er også viktig å være klar over... Men tilbake til blokkene: i går dukket de opp i en pose. 9 stk var det, men 3 måtte bare legges vekk. Bestemte meg for at det var på tide å avslutte prosjektet. Boka er jo solgt og jeg har ingen planer om å sy flere blokker.

Faktisk ganske fornøyd, både med hvordan den ble seende ut, og den gode følelsen av å ha gjort ferdig noe! Jeg har jo et veldig anstrengt forhold til UFO!

                                                          Ha en fin dag

                                                                 Kari

søndag 9. februar 2014

OL- Quilterier

Ja, da er OL i gang. Egentlig var jeg ikke så veldig opptatt av det,trodde jeg, men etter en dag er jeg Helfrelst! Men det forutsetter at jeg har et håndarbeid i fanget mens jeg ser. Denne helgen er det et strikketøy..


Jeg kjøpte Britta  Mikkelsborgs bok: Sokker" i høst og jammen har det blitt noen par... Akkurat nå er det sokker til eldste sønn på pinnene. Føler at det haster litt med å bli ferdig nå, for nå er jeg klar for stichery igjen.

Fredag kveld bestemte jeg meg for å rote litt i stoffkassa og finne blå stoffer. Trodde ikke jeg hadde noe sørlig for jeg syr jo aldri blått... Men jammen dukket det opp en god del. Faktisk nok til at jeg kunne lage meg en " Layer Cake"  altså 10" kvadrater. En Layer cake inneholder  40 stk.  Bakgrunnen var at jeg hadde funnet et gratis mønster på nettet, som var  enkelt, raskt og sy ,- og som jeg likte godt.



Her er alle kvadrater ferdig skåret.
I går sydde jeg strimler og i dag har jeg satt dem sammen innimellom TV tittingen.


Og vips så var toppen ferdig! Jeg skal ha fleece på baksiden, og så skal eldstesønnen få det med seg til Fauske i august når han starter praksisåret!



I går fikk jeg overlevert en stoffpakker fra min svigerinne. Hun skal bli mormor til tvillingjenter og ønsker at jeg skal sy tepper til dem. Jeg pleier å sy til hennes barnebarn, men denne gangen blir det ekstra moro siden det er to på en gang. Nydelige stoffer som jeg gleder meg til å sy med.


Nå fortsetter jeg strikkingen, så kanskje sokk nr to blir ferdig i kveld.

Ha en fin februarkveld
Kari






søndag 2. februar 2014

Vinterløpere

Denne uka har jeg sydd stjerner over papp. Fem stykker ble det, og jeg bestemte tidlig at det skulle bli to løpere. Helga ble brukt til å sy dem ferdig, og slik ble det:


Den ene ble lyseblå. Jeg måtte gi den en mørkeblå lukkekant siden jeg hadde lagt til en mørkeblå tittekant inni... Angret på det, men orket ikke finne fram sprettekniven!


Den andre ble lysere, men med de samme stoffene. Kanskje den jeg er mest fornøyd med.
Under ser du en detalje av Quiltingen.


Jeg valgte å Stiple Quilte denne. Det er morsomt, raskt og gir et mykere inntrykk til de strenge formene.

Godt fornøyd med helgen. Nå er det strikking av sokker !


Ønsker deg en god uke.
Kari