mandag 30. september 2013

Buggy Barn og andre barn....


Som jeg har fortalt, går jeg på kurs for å sy Buggy Barn teppet " spring fever" . Nå er alle blokkene ferdige og i kveld starter nok sammensyingen. Jeg kjøpte stoffer i friske farger i Birmingham, bare en ting gikk galt... Jeg matchet to og to stoffer, men i mønsteret står det klart at en skal matche tre og tre.. Jeg valgte å ta det som en ekstra utfordring, både når det gjelder farger og min egen comfort sone. Her er i allefall resultatet så langt . Det må kunne kalles fargerikt! Kanskje dette skal være mors slumreteppe???



Denne høsten har hittil vært veldig travel på syfronten med to kurs parallellt og møter i Quiltelaget. Dette har gjort at det stort sett har vært fokus på det som skal syes til kurs, må jo jobbe litt også...
Men jeg har sydd ett teppe på bestilling. Det er dåpsgave til lille Frida. Mormoren hennes har valgt ut stoffer og farger, også dette ble litt annerledes enn det jeg pleier å sy, men jeg er fornøyd med resultatet.


Jeg har sydd flere tepper i samme mønster før. Det er fra Quiltemagasinet nr 2/07.
Det første sydde jeg da min niese Inez ble født :



Samme mønster, men to helt forskjellige tepper. Alltid moro å se hvordan fargevalg endrer resultatet.

Facebook har gjort meg hekta på strikking igjen. Jeg har hatt " pause" i mange år på grunn av en vond skulder, men de siste årene har jeg funnet ut at jeg kan strikke små ting. I fjor ble det votter til hele familien og i år ser det ut til å bli sokker.


Kjekt håndarbeid foran TV!
Men nå må jeg komme igang med blokk nr 2 "Down in the Garden"

Ha en fin uke!
Kari






mandag 23. september 2013

Høstsyssel



Nå er det rutete stoffet byttet ut og jeg er mer fornøyd. Klar for blokk 2 idag . Stichery treff i kveld. Det skal bli moro.



Dette har jeg holdt på med i helgen. Nå er alle 30 blokkene sydd, og jeg er litt usikker på hva jeg synes... Mye farger og masse energi i allefall. Vet ikke helt hva det skal bli, men kanskje ett slumreteppe. Det som er moro, er jo at jeg har sydd noe som ligger langt utenfor det jeg vanligvis syr, både når det gjelder form og farge. Morsomt å se hvordan resultatet blir helt annerledes enn man tror det skal bli!


Forrige helg da jeg var på hytta, kjøpte jeg litt garn. Nå om kveldene er det strikketøyet som følger 
meg foran TV. Her er garn til sokker og en ny genser. Gleder meg til å få den ferdig!

Ha en fin uke

Kari

mandag 16. september 2013

Down in the Garden blokk 1 - nesten ferdig....




Her er sammenslåingen av blokk 1 begynt. Brukte mye tid på å plukke ut stoffer...


- og her er den ferdig, eller forresten: den KUNNE vært ferdig. Har sett på den flere ganger i løpet av helgen og kommet fram til at den mørkegrønne blir FOR mørk, så nå sprettes den opp og erstattes av en som er litt lysere. I virkeligheten er den lysere enn det som går fram av bildet, men det blir likevel for mørkt... Ja,ja en blir ikke arbeidsledig....

Skal vise ett bilde av det endelige resultatet når enn det foreligger!

Ønsker deg en fin uke!

Kari

søndag 15. september 2013

Flere Glimt fra Birmingham

Tok mange bilder av de flotte quiltene som var utstilt. Her kommer noen flere:










Under ser du detalje av Quiltingen.






onsdag 11. september 2013

Down in the garden 1

Som jeg allerede har fortalt, begynte jeg på stichery klubb hos Kathrines Quilte stue i august. Vi skal sy teppet " Down in the garden". Hver mnd møtes vi, får utdelt mønster til ny blokk og stichery/ syr den ferdig til neste møte ( forhåpentligvis).
Jeg har som kjent plukket stoffer fra eget lager og tror de vil fungere fint. Nå er jeg godt i gang med stichery:


Det største sticheriet har jeg for sikkerhets skyld sydd to ganger, eller for å være ærlig: det ble helt feil i fargene første gangen. Nå kan en godt si at farger aldri er " feil" men disse passet ikke til stoffene. Men det kan sikkert bli en fin pute eller noe. Planen er å sy sammen blokken i helgen.


I går var jeg forresten på et annet kurs. Buggy Barn! Vi skal sy teppet som heter Spring fever. Jeg har kjøpt stoff i Birmingham, nøye utvalgt med tanke på match og kontrast. Det er bare en " liten" detalje som forstyrrer: jeg tenkte par når jeg matchet og handlet, men hver blokk består av tre stoff, altså er systemet mitt bare tull! Jeg bestemte meg for at det ikke gjør noe, Buggy Barn er skeivt og annerledes og da kan jeg vel tåle noen " rotete" blokker også. Det er viktig å bevege seg utenfor comfort- sonen av og til.


Spennende å se hvordan det blir etterhvert som det vokser....

Nå skal jeg på møte i Quiltelaget mitt.
Ha en fin kveld

Kari


mandag 9. september 2013

Sånn går no dagan....

I det siste har det blitt mye halvgjort og mye påbegynt, men altså lite ferdig! Dette skyldes blant annet at jeg denne høsten deltar på to kurs og det betyr mye forberedelser og "lekser". Først startet jeg på sticheryklubb hos Kathrines Quilte stue,en gang i mnd fram til juni. Her skal vi sy teppet"'Down in the Garden" det betyr en del stichery og blokksøm mellom møtene, men veldig gøy. Jeg har plukket mine egne stoff til dette prosjektet og er veldig fornøyd med at jeg får brukt litt av " lageret"


I morgen starter Buggy Barn kurset i Quiltelaget. Her kjøpte jeg stoff i Birmingham. 30 fatquartere er nå vasket og strøket. Bagen får jeg pakke før valgvaken...

Men jeg HAR gjort ferdig " Remember when" Quiltet og sydd på lukkekanten .


Fornøyd med resultatet!


Forrige uke var jeg lei av alt som måtte forberedes, vaskes og strykes så da satte jeg meg ned og sydde meg en mappe til stichery eller annen håndsøm. Måtte ha noe som kunne være ferdig på en dag. Stoffet kjøpte jeg i Birmingham.


Den blir nok fin å ha med på neste møte i sticheryklubben...

Ha en fin uke

Kari