onsdag 28. august 2013

Gammelt og godt

I dag vil jeg vise fram de første STORE quiltene jeg lagde. De er sydd ca 1998, og før det hadde det kun vært løpere, brikker og et lite veggbilde.
Disse ble laget fordi jeg trengte to sengetepper til vår nykjøpte hytte! Mønster hentet jeg fra boka til Grete Gulliksen Moe ,- der lærte jeg mye.






Dette ble først ferdig. Den blå delen i midten består av ulike blåmønstrete stoff og mange gamle jeans!

Deretter gikk jeg løs på neste...





Her ville jeg bruke mer farger, både fordi jeg var lei av å bare sy to farger og fordi dette var til min yngste sønn som ville ha det sånn!

I dag er gutta 21 og 18 år og sengeteppene er fortsatt i bruk på hytta. De får ikke byttes ut ! De er nemlig, sitat: "en viktig del av de gode minnene".
Kan en mamma få en bedre tilbakemelding?.?

Ha en fortsatt fin Quilteuke

Kari

onsdag 21. august 2013

Quilterier i august

Etter å ha fullført et stort arbeid er det alltid godt med litt småtteri,noe som er enkelt å håndtere og som gir resultater raskt. Denne uken har jeg to prosjekter: det ene er kuvertbrikkkene etter mønster av Bente Tufte . Sticheriene gjorde jeg på hytta den siste ferieuka.

Disse heter jo egentlig " Kathrines blå kopper" men DET går jo ikke hjemme hos meg.. Det vil si. Jeg har planer for disse brikkene og da er de finere i disse fargene. Flere skal det bli, og jeg skal vise dem fram " ordentlig" når de er ferdige.


Kveldene mine har denne uka blitt brukt til mer EPP. Har virkelig blitt bitt av basillen. Men satser også her på ett mindre arbeid denne gangen . Tror dette blir en løper med tre blokker.


Jeg har brukt de samme stoffene som jeg brukte i " Remember when" jeg har nemlig tenkt disse på to bord i samme rom. Opprinnelig på hytta, men nå er jeg i tvil.... De blir jo veldig fine i stua hjemme også. Jeg får tenke meg om!

I kveld skal jeg på møte i Quiltelaget mitt. Gleder meg. Vi får besøk av " Lines hobby" i Tønsberg med butikk og demonstrasjon. Er veldig glad for at jeg har en hobby som gir meg så mange flotte
opplevelser og knytter gode vennskap.




                                     Ha en fin uke.
                                               Kari

søndag 18. august 2013

Red Home Quilt




I sommer har jeg sydd mye på dette teppet, og jeg hadde bestemt at det skulle være 50 års gave til min svigerinne. I går var selskapet og jeg rakk å bli ferdig! Så nå kan jeg vise ferdig resultat etter noen hindringer underveis. Heldigvis løste det seg hver gang. Jeg hadde bestemt hvilket stoff jeg ville ha til ramme, men det var utsolgt flere steder. Tiden var knapp, men jeg måtte sjanse på Birmingham forrige helg, og det gikk bra. Teppet ble akkurat slik jeg ville det skulle bli.



I dag er det tid for nye prosjekt! Har et håndsømarbeid å kose meg med, men må vel leke meg litt med maskinen i dag, også.

Ha en fin søndag!

Kari







torsdag 15. august 2013

Shopoholic ?

Lovte jo å vise fram hva jeg kjøpte i Birmingham... Angrer vel litt på det nå, men ett ord er ett ord! Jeg er ingen shopoholic, for jeg har bare kjøpt stoff jeg TRENGER ( i betydningen MÅHA). Og planene er klare for de aller fleste!


Alle disse fargerike stoffene skal jeg bruke på et " Buggy Barn" kurs jeg skal på nå i høst! Teppet skal bli mitt høyst private slumreteppe!


Her er det som ikke har noen konkret plan, men det gjør jo ikke noe for her har jeg jo en hel bok med mønster! Lynette Andersons stoffer er utrolig vakre. Og når det gjelder den andre boka, greit å være tidlig ute med neste års 7. Sans.... Den regnes altså ikke med!


Dette er stoffene jeg skal bruke for å sy " Twas the night before Christmas" sticheriene er snart ferdig.


Og til slutt noen meter med ulike basisstoffer.. Ja,ja bortsett fra det som ligger nærmest, men som vordende politimamma kunne jeg ikke gå forbi. Det blir jo en kjempefin toalettmappe å bruke på trening...

Nå må jeg rydde i stoffhyllene.
Ha en fin kveld!

Kari

tirsdag 13. august 2013

Flere Glimt fra Birmingham

Kaffe Fasett hadde egen utstilling med mange tepper fra sin siste bok. Mye ensfargete og stripete. Effektfullt som alltid, og mye inspirasjon.






Vi var også så heldige å få med oss et foredrag med Kaffe Fasett. Veldig moro!



Artig med ensfargete striper. Effektfullt.







Glimt fra The Festival of Quilt

Min gode Quiltevenninne og romkamerat, Wenche studerer en morsom Quilt som skildrer livet på en T-bane stasjon i London.
Vi hadde en fantastisk tur og så utrolig mange inspirerende og flotte arbeider, og jammen fikk vi shoppa litt også.....



Mange forskjellige teknikker og uttrykksformer. Her er noen smakebiter. Flere en annen dag...

Her er detaljer fra samme Quilt 


Mange fine detaljer. Likte spesielt godt rammen rundt.

Ha en god sy- uke

Kari


lørdag 3. august 2013

Sommer på hell..


Quilten begynner å ta form, faktisk er den nå kommet så langt at det skal sys på ramme og Quiltes. Jeg har fortsatt litt tid igjen til den må være ferdig, men her må det jobbes effektivt! Ferien er over i morgen, og på torsdag drar jeg til Birmingham for å delta på Festival of Quilt. Har vært der en gang før, og det er bare helt fantastisk! Gleder meg skikkelig.

Har vist fram det meste av det jeg har drevet med i ferien, men de siste dagene måtte jeg ha noe TV håndarbeid som ikke hadde noe ed nisser og " Christmas" å gjøre. Startet på stichery til kuvertbrikker designet av  Bente Tufte.





Nå er de ferdige, så når jeg kommer hjem fra Birmingham kan jeg begynne å sy selve brikkene


Men ingen tur med Quiltedamer uten reisehåndarbeid. Jeg har startet forberedelsene til mitt nå 
kveld.

















Har kjøpt maler til denne hos Kathrines Quilte stue, ( dette bildet er av modellen i butikken, gjengitt med tillatelse)og skal bruke de flotte stoffene jeg kjøpte på Trådsnella før sommeren. Hos meg blir det nok en løper...
Med dette i håndbagasjen kan jeg til og med tåle forsinkelser!

Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Kari