tirsdag 28. mai 2013

Smått og godt


Da er muselorten vasket bort og rommet nærmest sterilisert! Og endelig kunne sengeteppet legges på igjen. Dette er et godt rom å sove i.


Det nye veggteppet tar så smått form. Nå er seks stichery/ applikasjons blokker ferdige. I mønsteret står det " needleturn", for meg betyr det vlisofix! Fungerer meget bra- for den som lurer! Det er nok noe med hvordan jeg er skrudd sammen: jeg må velge den enkle varianten der det er mulig! Fordelen er jo at jeg rekker mye mer ( innbiller meg i allefall det...)


Her ser du detaljbilde av en av blokkene. Stichery har jeg ingen problemer med. Det SKAL gjøres for hånd!

Ha en flott forsommer. Sol og regn hører med.

Kari


fredag 24. mai 2013

Sytørke, eller bare en rast?


Mange dager siden jeg har lagt ut noe her, nå. Det har rett og slett oppstått en liten sytørke! Ikke av det veldig alvorlige slaget, fikk bare veldig lyst til å strikke,- og da måtte jeg gjøre litt mye av det noen dager for å se hvordan det blir...
Men igår kveld var det tilbake til symaskinen og litt applikasjon, så nå er jeg igang igjen...


Her er min sommerveske med stor S. Den er sydd etter et mønster i Quiltemagasinet for flere år siden,og designet av Trine Bakke. Jeg liker både formen og det fantastiske Kaffe Fasett stoffet. Ved siden av ser du den lille sminkepungen jeg vant i Liv Aagots give away. Disse to passer sammen som hånd i hanske!


Her har jeg hengt den opp slik at du ser den enda bedre!


I dag er det fredag, sola skinner og en ny helg står for døren.

Kos deg!

Kari

tirsdag 14. mai 2013

Ferdig!

Helgen ble brukt til å Quilte og sy lukkekanter.


Jeg valgte å ikke sette en ekstra ramme på denne løperen, da ville den blitt litt for stor og jeg ville mistet effekten av de strødde blomstene. I stedet la jeg inn en gul kroklisse. Bruker ofte det under lukkekanten, fordi jeg synes det gir en fin effekt.
                                                               Her ser du en detalj:


Den andre duken er jeg også fornøyd med. Riktignok er det liten mulighet for å ha den på terrassebordet annet enn til fotografering, men vi får håpe på bedre tider.

 

På dette bildet kommer fargene bedre fram. Den er ikke så rød, hvit og blå som den virket på forrige bilde. Her er det både lyseblått og turkis, og de røde stoffene er mer tomatrøde. Dermed er det i større grad en duk som passer meg.

Nå er jeg  NESTEN tom for blå stoffer! Heretter skal jeg bare kjøpe blått når det trengs i ett bestemt prosjekt... Det er ikke noen vits for meg å ha ett lager av blått!
Alltid nyttig med lærdom!


Søndag kveld startet jeg på et nytt prosjekt. Jeg skal sy et teppe med stichery og applikasjon som skal gis bort i gave etter sommeren. Ikke så nøye planlagt ( da ville jeg vel begynt før) men det skal gå!
Mønsteret er fra Red home, men jeg vil gjøre det i " mine" farger.

Strikketøyet er veldig greit når jeg vil SE tv også. Har rydda i garnkurven og fant ut at det var mange rester der som kan bli fine sofaputer til høsten..

Ønsker deg en fortsatt herlig uke! 

Kari

lørdag 11. mai 2013

Gleder

Forrige helg, da jeg kom hjem fra hytta oppdaget jeg at jeg var en av vinnerne i Liv Aagots give- away. Jeg følger bloggen til Liv Aagot og liker veldig godt det hun syr. En annen grunn til at jeg føler jeg har blitt litt " kjent" med Liv Aagot er at hun veldig ofte legger igjen hyggelige kommentarer her på bloggen min.
I går kom pakken min


Som du ser var det mye mer enn en sminkepung. Her er det lekre knapper, blonder i ulik bredde, en lekker liten hjerteboks, en te- blomst og enda litt duppeditter! Kan du tenke deg noe hyggeligere enn å få en sånn flott gave- og eneste grunnen til at du får den er at noen har lyst til å gi bort noe! DET er til å bli glad av. Igjen må jeg si tusen takk til Liv Aagot. Jeg likte alt jeg fikk veldig godt.


                            

Her ser du sminkepungen litt nærmere. En skulle tro Liv Aagot har sett sommerveska i Kaffe Fasett stoff som jeg sydde for noen år siden... Passer perfekt sammen.




Det siste jeg gjorde før jeg rigget meg til i sofaen for å få med restene av gullrekka, var en tur til 
"stoff og stil". Det er alltid moro å handle diverse " haberdashery" der. Jeg kjøper sjelden stoff dddddddd, men i går bestemte jeg meg for å kjøpe litt halvlin. Jeg ønsker å bruke den til stichery, og den hadde perfekt farge og struktur. I dag skal jeg vaske den og prøve ut om det blir sånn som jeg tenker... I tillegg skal jeg Quilte det jeg sydde forrige helg. Spennende! - og HVIS sola fortsetter å skinne, skal jeg sitte ute og kose meg med bok og kaffe!

Ønsker deg en fin lørdag- kos deg!

Kari




søndag 5. mai 2013

Mere Quilterier


Da har kvadratene fra i går blitt " bearbeidet" med Twisterlinjalen. Alltid spennende å se resultatet. Dette ble en flott bukett med sommerblomster. Nå gjenstår ramme og Quilting, men jeg har litt tid på meg,- måtte bare gi deg en liten smugtitt underveis!
I dag kom det en liten smak av sommer i Oslo og vi kunne spise middag på terrassen, håper det blir den første av mange...



Her er mitt første produkt i EPP, Sue Daley. Likte løperen veldig godt og ble bitt av basillen. Ser i ettertid at sirklene midt på kunne hatt en noe annen farge, men det ble altså ikke sånn...


Ønsker deg en fin uke, gjerne med sy- terapi!

Kari

lørdag 4. mai 2013

Kreativitet i mai.


Har hatt en liten husmorferie på hytta, som du kanskje vet. Mye kreativitet, litt krim og enda mindre sol og TV. Alt utenom det med sola var helt greit! Det første prosjektet var å applikere de 16 blomstene til " It takes two" jeg valgte å gjøre det på den måten som er mest i tråd med min personlighet- vlisofix og maskinsøm! Synes det ble bra.

Før jeg dro var jeg og sydde sammen med noen syvenninner. Jeg gikk høyt ut og skulle sy slumreteppe og gi bort i gave. Masse stoff var funnet fram og jeg skulle bruke stripesmart linjal.


Inspirert av boka satte jeg i gang. Og etterhvert tok blokkene form. Det var bare ETT problem:
Det var ikke så veldig moro!,,,
Fargene var greie, mønsteret var greit, men jeg fikk ingen " wow".



Så hvorfor måtte det på død og liv bli ett slumreteppe?.. Jeg hadde hodet fullt av andre ideer mens jeg satt der og sydde. 


I morges sto jeg opp 06.45 og hadde bestemt meg: det blir en duk!

Nå er rammen kommet på og jeg er dobbelt fornøyd: for det første fikk jeg hindret meg selv i å sy noe som ikke ga meg glede, og for det andre har jeg ENDELIG funnet ett sted jeg kan bruke det mønstrete stoffet jeg kjøpte i Birmingham for to år siden. Jeg måtte ha det, men da jeg kom hjem lurte jeg på hvor i all verden... Men her hører det hjemme.


 Hva hadde jeg egentlig lyst til å sy????
Jeg startet i dag morges, og det blir noe sommerlig og fint etterhvert. Skal gi det til henne som egentlig skulle få  slumreteppet. Her er en smakebit og ett utgangspunkt. Vi får se hva som skjer etterhvert..


 Passer meg mye bedre. Nå kom gleden tilbake!!
Enda bedre ble det da jeg oppdaget at jeg faktisk er en av vinnerne i Liv Aagots give away. Så nå kan jeg også glede meg til pakke i posten med noe fint Liv Aagot har sydd! Delt kreativitet er dobbelt kreativitet!! Takk Liv Aagot.

Ønsker alle en fortsatt fin helg.

Kari